Dan općine Brinje i blagdan Presvetog Trojstva 07.06.2009. godine

U Brinju je 7. lipnja proslavljen dan Općine Brinje i blagdan Presvetog Trojstva, zaštitnik Općine Brinje. 

U petak, 05. lipnja, svečanim programom u Domu DVD-a Brinje je obilježen Dan Općine. Na svečanosti su se okupili uglednici iz kulturnog, društvenog i političkog života. Prigodnim govorom se okupljenima obratio novi načelnik Ivica Mesić koji je govorio o razvoju općine i razvojnim perspektivama te najavio bolje dane za općinu Brinje. Okupljenima se obratio i novi ličko-senjski dožupan za gospodarstvo Milan Krmpotić. Za kratki kulturno umjetnički program zaslužni su učenici Osnovne škole Luka Perković sa dvjema recitacijama i nastupom folklorne skupine. Prigodne darove povodom dana Općine Brinje uručila su izaslanstva Kluba 138. Brigade Hrvatske vojske „Goranski risovi“ iz Delnica i Zavičajnog kluba „Brinje“ iz Zagreba.

 

U subotu, 06. lipnja, na igralištu NK “Sokolca” u Brinju se odvijao malonogometni turnir. Pobjednik turnira je ekipa seniora NK “Sokolac”, drugo mjesto je osvojila ekipa “Ante Gotovina - Križpolje”, a treće mjesto su zauzeli kadeti NK “Sokolca”.

U nedjelju, 07. lipnja, izaslanstvo Općine Brinje na čelu sa načelnikom Ivicom Mesićem, te izaslanstva Lovačke udruge “Brinje” i DVD-a Brinje su položila vijence i zapalila svijeće kod centralnog križa na groblju u Brinju. Nakon polaganja cvijeća služena je sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM za sve Brinjake kroz povijest koji su položili živote na oltar domovini.

Načelnik Ivica Mesić

Osvojeno 1. mjesto na malonogometnom turniru- seniori NK Sokolac.