Održano 1.Ličko prelo u organizaciji Priča iz ličkog kraja uz podršku ZK Stajnica

 U petak 19. travnja je u restoranu “Za vašu dušu”, Okuje, nedaleko Velike Gorice, održano ličko prelo. Pjesma, ples, nastup s prigodnim programom Zavičajnog društva Sinac iz Zagreba, te zabavu do kasnih sati uz grupu Top band iz Ogulina, obilježili su prelo.

Bila je velika čast čuti od dvije žene, ličkih korjena, a sa stalnom adresom u Njemačkoj, da su tu večer došle, kako bi se reklo u brinjskom kraju “nafalice” na prelo. Zdenka i Sonja. Zaslužuju da ih se spomene, baš kao i oni koji žive i rade u ličkom kraju poput naših dragih Jezeranaca, poduzetnik Zlatko i njegova supruga Valentina, zajedno s prijateljima iz Križpolja. Dame s Plitvičkih Jezera koje su česti gosti na Ličkim feštama u okolici Zagreba. Bračni par Smolčić kojima su sinovi poklonili ovo prelo za godišnjicu braka.Također je bilo lijepo vidjeti tri dame, tri generacije, baka, majka i kćer koje su, kako su rekle, jedva dočekale ovo prelo. Naši dragi prijatelji Lipičari s adresom u Dugom Selu, sin predsjednika ZK Stajnica – Mato Tominac sa svojom suprugom, također su jedni od onih koji pokazuju da je vrijeme da mlađe generacije počnu održavati tradiciju, koju su započeli njihovi roditelji čiju bezuvjetnu podršku uživaju. Tek neki su ovdje nabrojani, a svi skupa učinili su večer posebnu i vrijednu pamćenja.
Kažu organizatori prela “Za sljedeći put moramo imat dvi liste. Jedna je ‘Vidimo se jopet’, a druga je ‘Doć ćete jopet’ ” Malo šale proizašle iz jedne vrlo neočekivane situacije, koja se dogodila, a bez kojih izgleda, niti jedna organizacija niti ne može proći, ali kažu sve je to škola.
U samoj organizaciji ovog prela sudjelovali su gospođa Marica Bedross, Melita Perković, Zavičajno društvo Sinac iz Zagreba koji su nam od samog početka na raspolaganju, potom Mirjana i Dalibor Pernar koji su se pobrinuli za Top band, a cjelokupna organizacija protekla je uz bezuvjetnu podršku Zavičajnog kluba Stajnica. Jedna posebna zahvala upućena je gospodinu Željku voditelju restorana “Za vašu dušu” koji je zajedno sa svojim suradnicima odigrao itekako važnu ulogu u organizaciji. Danijela Tonković iz Otočca i gospođa Slavica Ćorak iz Sinca, svojim su modnim detaljima viđenim na našim Ličankama, a i ličkim medom bećarom, dale poseban štih cijeloj večeri. I oni tihi ljudi, iza kulisa, naši bitni članovi obitelji koji se nigdje ne ističu, ali bez čije podrške ničega ne bi bilo, u to budite sigurni. Lipa i ugodna večer, lipo prelo, samo je uvertira za obilježavanje 10. godišnjice postajanja Priča iz ličkog kraja koje će se održati u listopadu u Hotelu Brinje. Prije toga, veselimo se i stajničkoj noći koji tjedan prije. Događanja ima, na svima nama je koje ćemo odabrati i na koji ćemo poći, ali jedno je sigurno, nigdje među Ličanima nećete ostati gladni, žedni nit jela, nit pila nit dobre zabave, to je sigurno.
Više slika i snimaka potražite na Facebook stranici i Instagram profilu PRIČE IZ LIČKOG KRAJA