Švicarska donacija obitelji Bićanić-Vidaković

Preuzeto sa :http://www.lika-online.com/svicarska-donacija-obitelji-bicanic-vidakovic/

Da veliko ličko srce nema granica pokazali su nam naši Ličani iz Švicarske koji su se prošloga vikenda 23. studenog okupili u Zurichu kako bi održali „Ličku večer“ na kojoj su se između ostalog skupljala sredstava za pomoć obitelji Bićanić-Vidaković iz Lipica.

Obitelj Nevenke Bićanić je u listopadu stradala od strašnog požara koji im je odnio sve; ostali su bez krova nad glavom, bez odjeće i obuće, bez ikakvih dokumenata te u zadnji tren izvukli živu glavu iz vatrene stihije. Od toga stravičnog događaja proteklo je mjesec i pol u kojem su se mnogi dobri ljudi javili te je svatko na svoj način pomogao nesretnoj obitelji skromnih materijalnih primanja. Općina Brinje je također sudjelovala u pomoći obitelji Nevenke Bićanić te je donirala građevinski materijal za izgradnju jedne etaže kuće. Osim toga, članovi Zavičajnog kluba Brinjaka  „Sokolac“ iz Zagreba darovali su materijalnu pomoć (hrana, odjeća i tehnička roba). 

Iako su mnogi od Ličana okupljenih 23. studenog na „Ličkoj večeri“ u Zurichu već uplatili sredstva za pomoć obitelji Bićanić, na inicijativu Brinjaka Jure Mesića, svi su se uključili u skupljanje novčanih sredstava te se te večeri sakupilo 1180 CHF i 200 EUR. U ime naših Ličana iz Švicarske, sredstva skupljena na „Ličkoj večeri“ donio je Mile Krznarić, rodom iz Križ Kamenice, ali živi i radi u Švicarskoj,  te ih uručio Nevenki Bićanić i njenoj majci.

Nevenka Bićanić je vidno ganuta i sa suzama u očima zahvalila svim dobrim ljudima koji misle na njenu obitelj i koji im pomažu u ovim teškim trenucima.  Ona i majka su trenutno smještene u jednoj malenoj prostoriji koja im je nekada služila za sušenje mesa i ostavu, a sada je pretvorena u nužni smještaj,  dok je otac privremeno smješten kod rodbine.

Ova skromna, ali hrabra žena kaže da su oni sretni jer su izvukli živu glavu iz požara, a sa sredstvima koja su do sada prikupljena, uz veliku pomoć Općine Brinje, najbliže rodbine i svih dobrih ljudi, napravili su podrum i prvu deku, no snijeg ih je omeo u daljnjim radovima.

Nevenka Bićanić od srca zahvaljuje svima koji im pomogli uz želju da se tako nešto nikada nikome ne dogodi.  

Napomena:

Uplate za pomoć obitelji Bićanić i dalje se mogu se izvršiti na žiro račun: 2402006-8702262501 .

Devizni račun  je otvoren na ime sina Marka Bićanića.
Broj računa: 7702843360
IBAN: HR9824020063203686813
Swift: ESBCHR22