Obilježena 31. godišnjica pogibije policijskih službenika u Žutoj Lokvi

Preuzeto: M. Javor, fb Općina Brinje

Povodom 31. obljetnice pogibije četvorice hrvatskih policajaca koje su na raskrižju magistralnih cesta na Žutoj Lokvi 24. kolovoza 1991. mučki iz zasjede ubili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi, u srijedu 24. kolovoza u 09:00 sati, na mjestu pogibije u Žutoj Lokvi, ispred spomen kapelice položeni su vijenci, zapaljene svijeće i održana je sveta misa u spomen na Dragutina Toljana, Milana Vranića, Vinka Krznarića i Zdravka Vukovića.

Komemoracija u Žutoj Lokvi započela je polaganjem vijenca obitelji poginulih hrvatskih redarstvenika i preživjelog kolege Darka Murata.
Polaganjem vijenca počast poginulim hrvatskim redarstvenicima odala je Općina Brinje na čelu s načelnikom Zlatkom Fumićem sa suradnicima.
Počast su odali: izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora saborska zastupnica Anita Pocrnić-Radošević, u ime Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja, Irena Petrijevčanin državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova, Darko Nekić, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Damir Barić zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost ,Vedran Augustinović zapovjednik Zapovjedništva za intervencije, Zoran Zdunić, načelnik Policijske uprave ličko-senjske i zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske Stjepan Sabljić, zamjenik načelnika Policijske uprave primorsko-goranske gospodin Hari Brnad.
Predstavnici Ličko-senjske županije, gradonačelnici Otočca i Gospića, članovi braniteljskih udruga i brojni građani.
Svetu misu služio je policijski kapelan Josip Šimatović.
Prigodne skladbe izvela je Policijska klapa Sv. Mihovil.
Izaslanstvo Općine Brinje i PU Ličko-senjske položil su vijence i zapalili svijeće i u Brinju kod spomen ploče Milanu Vraniću, u Križpolju kod spomen ploče Vinku Krznariću, u Jezeranama kod spomen ploče Zdravku Vraniću i u Stajnici kod spomen ploče Zlatku Tomincu i Zdravku Vukoviću.
“Moramo biti zahvalni žrtvama i svim stradalima, koji su svoj život dali za obranu naše Domovine a prije svega našim Brinjacima
Dragutinu, Zdravku, Vinku, Milanu kojima smo danas ovdje na mjestu pogibije odali počast a njihova žrtva ono je čime su nas obvezali zauvijek, zato neka njihova imena nikada ne budu zaboravljena”, rekao je načelnik Zlatko Fumić.