Održana turističko-gospodarstvena manifestacija „Jesen u Lici 2009.“

U namjeri da se jedinstvenost Ličko-senjske županije približi drugima, otkrivajući tako skrivene ljepote i bogatstvo ličkog kraja upotpunjeno proizvodima i rukotvorinama njegovih vrijednih ljudi i ove godine velik broj izlagača predstavio je svoje poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne prozvode. Na to kako su živjeli i kako su radili naši stari, podsjetili su nas pjesma i ples, prezentacije starih zanata, izložbe etnografskih zbirki, te prepun stol tradicijskih ličkih delicija.

Rad ličkog čovjeka je ključni čimbenik u nastanku svih tih proizvoda i rukotvorina. Ali, osim vlastitoga rada, u te proizvode je uključeno i sve ono što se dobilo i naučilo od  drugih. U bogatom kulturnom programu sudjelovao je i KUD „Sinac“, a naša Mare Antulićka snimila je nekoliko prekrasnih fotografija koje će vam dočarati bogatstvo izložbe i atmosferu koja je tamo vladala, ali i pjesma koja je odjekivala u vlaku od Zagreba do Gospića i natrag.

Većina posjetitelja posjetila je rodnu kuću dr. Ante Starčevića te muzej Nikole Tesle ali i brojne prirodne ljepote kojima Lika obiluje.