Stajnička noć 2012

Klet obitelji Bunčić ponovo je bila središte ličkog okupljanja u ovo preduskrsno vrijeme. KUD-ovi i dvojac Zdravko i Mirko Perković - Gegić su (opet) pripremili predivan program koji nas je odveo u stara vremena naše mladosti i naših predaka – vrijeme koje još uvijek nije zameo vjetar, već, zahvaljujući entuzijastima, još uvijek plijeni pažnju današnje generacije. Osjećao se duh Like. Ponovno su se okupili naši Ličani iz Zagreba i okolice, Popovače, Siska, Slavonije, Like i brojnih drugih naših mjesta. Među posjetiteljima su bili i donačelnik Općine Brinje Joso Vuković, predsjednik Mjesnog odbora Stajnica gospodin Mirko Perković, predsjednik ZK „Sokolac“ gospodin Drago Perković i gospodin Toni Rajković predsjednik ZK „Brinje“. Doživljaj za pamćenje i uspomenu, ali i sjeta na davna vremena naših korijena. Razdragani gosti prepustili su se osjećaju pripadnosti, zaigralo se nekoliko puta ličko kolo, zapjevala Vila i Sokol i ostale pjesme za dušu…

Donatori

Usput su promovirani proizvodi naših donatora kojima se ovim putem iskreno zahvaljujemo na suradnji:

Pokrovitelj Stajničke noći bila je  OPĆINA BRINJE http://www.brinje.hr

Posebno je sa simpatijama pročitano pismo Tomice Perkovića - Štente iz daleke Kanade, koji je pozdravio sve prisutne. Pismo donosimo u cijelosti:

                Na samome početku lipi pozdrav svima. Čestitam na petoj Stajničkoj noći koja se ponavlja već 5 godina uzastopno i nadamo se da će tako i ostati i svaka Nova Godina donijeti više odaziva.

Internetska usluga ZK Stajnice i dalje je jedna od najpopularnijih ličkih stranica u Hrvatskoj a naročito u inozemstvu koja i dalje služi kao spona bivšeg izgubljenog vremena i današnjeg užurbanog života. Statistika prometa servera ZK ”Stajnice” jasno pokazuje da i dalje ljudi traže svoje korijene, tragaju za svojim obiteljima iz davnina i ažuriraju svoje privatne arhive sa informacijama koje im nudimo 24 sata na dan tokom cijele godine.

Prošla godina bila je dosta uspješna, Forum stranica je dobila oko 200 novih članova i preko 50 000 posjeta širom svijeta. Otvorena je i službena stranica ZK „Stajnica” na popularnom Facebook-u, tako da se informacije mogu prenijeti automatski i korisnik biti obaviješten direktno putem Pametnih Mobitela priključkom na Internet mrežu.

Knjiga “Stajnica i okolica” autora Nikole Tominca je skenirana i konvertirana u digitalni format, također postavljena za direktno skidanje sa našeg Portala i Foruma. Zainteresiranost je velika i do sada smo imali preko 1.000 posjetitelja koji su preuzeli digitalnu kopiju knjige I pohranili kod sebe.

Zbog udara groma u Stajnici WEB kamera i računalo je oštećeno tako da već neko vrijeme slika i meteorološka stanica su nedostupne za protok podataka. Računalo je popravljeno, a kako saznajemo, Općina Brinje će dati podršku nabave nove suvremene WEB kamere i uskoro očekujemo sliku u visokoj kvaliteti i definiciji na WEB portalu direktno iz Stajnice.

Apeliram na mladu populaciju da više sudjeluju u radu i razvoju ZK “Stajnica” Web portala i popularnog Foruma. Prijava i registracija je besplatna i dostupna Online koje uzima samo par minuta Vašeg dragocjenog vremena. Htio bi se i dalje zahvaliti ljudima koji su česti suradnici Foruma Zk „Stajnica” od kojih su najvrjedniji Striče, Mare, Zvonko, Mladen, Ljerka, Boro, Jure učitelj, Ličan i ostali cijenjeni posjetitelji.

Veliko Hvala našoj Branki Pavlović koja nam ažurira portal i forum direktno iz Stajnice.

Posebno bih se htio zahvaliti Općini Brinje za pomoći obnovu Web kamere u Stajnici.

Želim vam lipi provod i dobru zabavu na petoj Stajničkoj noći

Lipi pozdrav iz daleke Kanade

 Srdačno Vaš Administrator Foruma i Portala Tomica Perković Štenta iz Kanade

Galeriju slika sa Stajničke noći možete pogledati ovdje.

I na kraju što još reći: vidimo se iduće godine...