KONCERT - „SNJEŽANI U ČAST, A KRIŽPOLJU HVALA“

U nedjelju, 03. lipnja 2012., u 14h, nakon Mise, gospodin Željko Bašić održat će kratki koncert u župnoj crkvi u Križpolju.

„Snježani u čast,a Križpolju HVALA“

Gospodin Željko izrazio je želju da na svoj način, onaj najljepši i onaj u kojem uživa cijeli svoj život, a to je pjesmom zahvalit stanovnicima Križpolja i okolice i svima koji su na veličanstven način ispratili, njegovu nećakinju, Snježanu Jambrović, koja je nenadano preminula, u 40-toj godini života, u veljači ove godine. Iza Snježane ostao je suprug Zoran i dva sina, Vlatko i Zlatko. Osmijeh na licu i vedar duh ostavila je, za vječno sjećanje, svima nama.

Željko Bašić (68.god), umirovljeni viši inspektor pri Ministarstvu financija, amaterski pjevač koji je i na tom području postigao zavidnu karijeru brojnim koncertima. Snimio je i dvije diskografske ploče u studiju, tadašnjeg, Jugotona. Sve do mirovine živio je u Zagrebu, a sada mu je mjesto prebivališta Malinska, na otoku Krku. Rastavljen je, ali iza dugogodišnjeg braka ostala je kćer i dvije unuke. Gospodiin Željko bavi se hortikulturom i ljekovitim bilje, a pjevanje mu i danas predstavlja poseban užitak i strast, u što će se uvjerit svi oni koji u nedjelju dođu i poslušaju taj prekrasan glas.

Program će trajati 20-tak minuta, od čega će u prvom dijelu prevladavat pjesme duhovnog sadržaja, a u drugom svjetovnog. U pratnji će mu svirat moja malenkost, na orguljama i harmonici.