Novi broj e-časopisa: #5: Velika je Lika jer da nije tako, Nebi u tudini uvijek za njom plako!

 Faljen Isus i Marija!

Je Bog daj lipi naši, jeste nam dobro? Evo nam i jeseni malo po malo i zlatno doba godine se uvlači u nas Podkapelski kraj, jutarnje magle već su počele sidit nad Kapelom i to bome do podne, a ki božji se vozi po staroj Jozefini doli prema Jezerani more uživat u tom veličanstvenom pogledu koji se nemore kupit, al se more doživit. Počela nam je i škola tako da je i lipo za vidit vridnu dičicu kako nosidu svoje taške i divanidu jedni drugima kako jim je bilo lipo na letnom raspustu. A mi drugi u polje, je počel se kopat krompir i bome se moremo pofalit da ga jima ve
godine i to dobro, bit će polic a nadamo se uskoro pršuta, ocvirak i slanine. Pobrat ćemo zelje i ripu, kukuruz, slive, jabuke bome i izorat pa i posijat zrnje za iducu godinu.
Za naše u dalekom svitu jos ćemo napisat da je lipo za čut kadi se ujutro rano jos pa magli čuje klepka na kravam ke već pasedu nigdi u polju i brunze na ovcami.
A mi Vas pozivamo da dojdete u naš prelipi Podkapelski kraj da odmorite dušu i napunite baterije u ovoj prelipoj prirodi i sa ovim dobrim narodom i da uživate u nasim Ličkim specijalitetima. Verujte kad su pitali jednog našeg zač ideš u tu daleku Ameriku odgovoril je ovako “Idem da bi se mogal jopet vratit”.
 
Lipo vas pozdravlja uredništvo Priča iz ličkog kraja i dobro nam dosli !
 
Vaši ispod Velike i Male Kapele
Cure i Dičaci
 
Za preuzimanje časopisa „Priče iz ličkog kraja“ kliknite na Link :