"Veliki" Branko Brbot ~Junak iz Like

Poštovana gospodo, nisam ja Austrijanac. Ja sam Hrvat, rođen u kršnoj i ponosnoj Lici, u podnožju Velebita – starca, di vukovi viju, di lisice laju, di skakavci žito pojedoše. Tamo di se rđa sije, a niču junaci .... di namjernik dobri nikada zanoćiti neće pod vedrim nebom, gladan i žedan, i gdje zlonamjeran tuđin nikad nije miran omrčao niti spokojan osvitao ....“. Bile su to rijeci Lickog Samsona najaceg Licana Marijana Matijevića. 

 

 " Nosio sam ih 5, a sesti je ispal"    

Ovom prilikom predstavljamo Vam jos jednoga Lickog Diva "Veliki' Branko Brbot rodom iz Lipica, Junak 218 cm za opkladu nosio je pet momaka( sesti je ispao) ukrug gostione pred kojom je bilo par stotina Slovenaca.

"Radio sam u Sloveniji u mjesto Kocevlje mladic sa 18 godina i 218 cm jednoga dan sam navratil u gostionu u kojoj je jedan Slovenac odrzavao Cirkus i nosio trojicu ljudi ukrug gostione.

Non stop je vikao "Ima li netko jaci, pokazite se ako ima ?????

Ja sam se okrenuo i pitao ga " Dali je uredu ako je nosim petoricu'????

Ne to je nemoguce, odvratil je Slovenac !!!

"Ako ja odnesem petoricu upita Branko, uto ga Slovenac preskoci "JA PLACAM PICE ZA SVE U GOSTIONI AL ZNAM DA JE TO NEMOGUCE"!!!!

Branko je stao a na njega su se poceli vjesati decki, jedni su sjedili na ramenima a drugi su se zakvacili za ruke, i tako su krenuli svi zajedno u setnju oko gostione.Jedan momak sam sebe nije mogao drzati pa je Ispao, a kad je Slovenac vidio taj prizor na sav glas je javno rekao " Od sada Sutim i vise ne otvaram moja usta"... sjeca se Branko.

"Nemogu Vam reci odakle mi ta tolika snaga, mora da je dar Bozji, Bog koji mi je podario toliku snagu koja me je uvijek pratila i nikada iznevjerila. Mogao sam dizati predmete po 100 kg sa zemlje u jednoj ruci i staviti na rame, osjecao sam da dizem neko perje !Kada te nesto razljuti nekim ljudima skoci tlak, al meni skoci snaga koja je vise nego dupla sto je nosim sada

 

 "Veliki" Branko ili popularno zvani "Stric Brana" je ugledna i poznata osoba u Prince George i sirom British Columbie te sirom svijeta, pozna ga cjela Australija, Novi Zeland i Kanada.Jedan je od najvecih i najsnaznijih Licana do dan danas, i u svojoj sedamdeset i prvoj godini jos uvijek je spreman da odnese petoricu. Stric Brana je covjek vesele naravi, voli drustvo, pjesmu i dobru kapljicu Licke sljive a kad se sastanemo uvijek ce reci " Toma zasviraj mi onu moju "PREKO KAPELE LICKE GORE ZELENE" da Stric Brana zapjeva !

 

Ostavljam Vam video zapis kojeg vrijedi pogledati

Stenta