Održana redovna godišnja skupština ZK Stajnica

Dana 13. travnja ove godine u prostorijama Hrvatskog časničkog zbora Grada Zagreba održana je godišnja skupština našeg zavičajnog kluba. Uz nazočnost dvadesetak članova predsjednik kluba Nikola Tominac podnio je izvješće o radu, financijsko izvješće za 2022. i planiranim aktivnostima u 2023. godini, a posebno na pripremama za obilježavanje 100 godišnjice Stajničkih žrtava. Zbog pandemije su sve aktivnosti bile ograničene pa i tradicionalna Stajnička noć.

Sva su izvješća i prijedlozi jednoglasno prihvaćena. Za naredno razdoblje iskazan je poseban interes pripremama za obilježavanje 100 godišnjice Stajničkih žrtava iz veljače 1925. godine kada je smrtno stradalo nekoliko naših sugrađana prilikom tadašnjih izbora. U tom pogledu, zbog povijesnog značaja tog događaja uspostavljena je puna suradnja s Općinom Brinje i Ličko-senjskom županijom. Cilj je da se na što višoj razini obilježi ovaj, za nas, vrlo važan povijesni događaj. Nazočni su dali punu potporu obilježavanju ove inicijative.

Ujedno je prihvaćena ideja da se opet održi Stajnička noć i da se organizira izlet za članove kluba o čemu će konačnu odluku donijeti upravni odbor udruge nakon ispitivanja svih raspoloživih mogućnosti, a posebno financijskih. Bez obzira na sve poteškoće s godinama članstva, zdravlja i pandemija idemo dalje u čuvanju tradicionalnih vrijednosti „staroga kraja“.

Foto:Tomislav Rajković