Održana 13. Lička noć u organizaciji ZK Stajnica

U subotu, 07. listopada 2023. u restoranu "Taverna" u Sesvetskom Kraljevcu održana je 13.Lička (ili nama srcu draže reći Stajnička) noć. Kao i dugi niz godina, do pojave korone, stolice su bile popunjene, stolovi bogati pićem i ukusnim jelima, atmosfera ugrijana, a plesni podij pun. Sastav "Opium" iz Slunja pobrinuo se za dobar "štimung", a ljubazno osoblje restorana za svoje ličke goste da budu zadovoljni hranom i pićem.

Ovakva okupljanja uvijek su nam svima draga jer su prilika da vidimo svoje prijatelje koje duže vrijeme nismo vidjeli. Štoviše, upravo takva okupljanja postala su i pravi običaj "ako ne prije, vidimo se na Ličkog noći", zato se nadam da će se iz godine u godinu uvijek i održavati, a članovi ZK Stajnica će se, uopće u to ne sumnjam, za to i pobrinuti. Vjerujemo da ćemo uz pomoć Općine Brinje opet pozvati i naše drage prijatelje iz Zavičajnog društva Sinac u njihovim narodnim nošnjama.

Do sljedeće Ličke noći što nam preostaje nego video materijalima prenijeti djelić vesele atmosfere onima koji možda nisu mogli doći.

Predsjednik ZK Stajnica

Nikola Tominac

KLIK NA SLIKU:

Video 1 - Pastirica kose plave

Video 2 - Da si mala ti pameti moje

Video 3 - Preko Kapele